fbpx

Kelionė į Lekėčius

Ar teko girdėti apie tradicinius lietuviškus šakočius, ar žinai jų kilmę ir istorija?

Pasidairykime po Kauno rajoną, Lekėčių kaimą, kuriame atrasime autentiškai kepamus šakočius. Tai kaip viskas prasidėjo?

Šakotis dar vadinamas baumkuchenu – vienas populiariausių Lietuvos kulinarinio paveldo kepinių. Pirmuosius baumkuchenus, kurių tėvyne laikoma Vokietija, imta kepti prieš 600 metų. Lietuvoje šio desertinio patiekalo kepimo pradininkais XIX a. pabaigoje XX a. pradžioje, tapo vienuoliai, suteikę kepiniui „Baumkuchen“ pavadinimą, kuris išvertus iš vokiečių kalbos reiškia „medis pyragas“.

Nuo vokiško baumkucheno, lietuviškas šakotis skiriasi eglės šakeles primenančiais rageliais. Pagal senas tradicijas raguoliai kepami apie 2 -3 valandas virš malkomis kūrenamo židinio ant apvalaus, ąžuolinio arba uosinio volo palaipsniui pilant skystą iš kiaušinių, sviesto, miltų, grietinės ir cukraus paruoštą tešlą. Greitai sukant volą ant medžio pyrago „išdygsta“ šakelės, todėl Lietuvoje šis skanėstas dažniausiai vadinamas šakočiu, o Zanavykijos krašte visada buvo vadinamas – raguoliu.

Čia jūsų laukia jaukūs ir gražūs kulinarinės edukacijos namai, prasmingam laisvalaikio praleidimui, darbo ar mokslo kolektyvui, giminės ar draugų susibūrimui ar šiaip smagiai kompanijai, bet kokios šventės proga. Čia suprasite koks ypatingas yra maisto skonis, į kurį įdėta daug rankų darbo ir šilumos.

Dėl ekudacijos rezervacijos:

+370 698 36503

info@visitlekeciai.lt


Posted

in

by

Tags: